Nyitólap · Rólunk · Kapcsolat · Világszerte
Ha kérdése van, hívjon (0036) 309669360

Rólunk

Our company. Our history. Our philosophy.

A Haygrove

Szamócát, málnát és cseresznyét termesztünk bio és konvencionális módon Ledbury város közelében Herefordshire megyében. A vállalkozást Angus Davison indította el 1988-ban egy egyetemi tanulmány céljából. A tanulmány alapja egy ~1 hektáros szamócaültetvény létesítése volt a családi ház közelében lévő bérelt területen.

A kilencvenes évek közepén az esős brit klímának köszönhetően sok gyümölcs tönkrement a földeket és ennek hatására elkezdte a Haygrove fóliaalagutak és növényházak építését a cég. A Haygrove Tunnels fóliaépítő ágazat 1996-ban indult először a saját farmon majd az Egyesült Királyság területein és 2001-ben kezdték exportálni az első fóliaházakat.

Mostanra a csapat már kiegészült egy tervezői részleggel és a fóliaházak megtalálhatók szerte a világban Észak-Európától egészen Dél-Amerikáig. Küldetésünk, hogy nemcsak technolóiát értékesítsünk a termelőknek, hanem velük együtt dolgozva, az ő tapasztalataikra építve, a terméseredményük optimalizálásával fejlesszük tovább a Haygrove fóliaházakat.

Ezen kívül jelenleg dolgozunk egy talaj néküli termesztési technológia kifejlesztésén a Haygove fóliaházakban. Szívesen látunk minden érdeklődőt, hogy megmutassuk új fejlesztéseink eredményét.

Jelenleg a “HaygroveDevelopment” non-profit vállalkozáson dolgozunk. Ennek célja, hogy termesztési technolóival és tapasztalatokkal segítsük azokat a termelőket, akik kevésbé szerencsés helyzetben vannak, de szeretnének egy kis területen saját lábra állva gazdálkodni. Meggyőződésünk, hogy az afrikai termelőknek nem segélyre van szükségük, hanem életképes önálló vállalkozásokra. Ennek jutalma sokkal több mint a haszonszerzés.